Menu

Vianočný zázrak 2021: splňme priania osamelým seniorom

Trvanie výzvy: 18. novembra 2021 - 17. januára 2022

Cieľ výzvy

Plniť osamelým seniorom v domovoch dôchodcov vianočné priania v podobe vecí, ktoré sú pre nich finančne nedosiahnuteľné, hoci sú existenčné alebo vytúžené. Tento rok sa skladáme napríklad na: invalidné vozíky, masážne kreslá, polohovaciu posteľ, antidekubitné matrace, vysádzacie kreslo, načúvací prístroj, protézu, sanitu, hojdačky, elektrickú pílu, vŕtačku, bežecké pásy, stacionárne bicykle, saxofón, harmoniky, kyslíkový generátor, biolampu a mnoho ďalších želaní.

Príbeh

Vianočný zázrak 2021: splňme priania osamelým seniorom

Urob vianočný zázrak a zlož sa na vianočné darčeky pre osamelé babičky a deduškov v domoch dôchodcov


Projekt Vianočný zázrak už piaty rok prepája vianočné priania osamelých seniorov v zariadeniach sociálnych služieb v a ľudí, ktorí majú záujem im tieto priania splniť a vrátiť do ich životov kúsok Vianoc. Splnením želaní chceme sprostredkovať trochu radosti ľuďom, ktorí sú na sklonku života sami a pre ktorých sú Vianoce obdobím smútku a prázdnoty. Zmeň to s nami.

Do roku 2020 sa Vianočnému zázraku podarilo každý rok zdvojnásobiť svoj rozsah a dosah. Finančné zbierky boli až 2 a súhrnne sme vyzbierali viac ako 17 000 Eur, ktoré boli použité na kúpu nasledovných darov (výpočet je neúplný): 3x elektrický invalidný vozík, trojkolka pre seniorov, invalidný vozík, vysádzacie kreslo, chodiaci pás pre seniorovchladnička s mrazničkou, heligónka, 2x čistička vzduchu, holandský biliard, 3x stacionárny bicykel, tablet, vozík servírovací, televízor, pomôcky na polohovanie, antidekubitné a masážne pomôcky, pohlcovač vlhkosti, biolampa (+farebná terapia), 6x overal pre seniorov, 2x automatická práčka, koberec, 2x stolnotenisový stôl, multifunkčný herný stôl (kalčeto), 2x masážne kreslo, 2x kávovar, teleskopická tabuľa.

V roku 2019 sa v rámci zbierky Vianočného zázraku podarilo vyzbierať 10 000 Eur. Boli použité na kúpu existenčných darov pre seniorov, napríklad: elektrický invalidný vozík, invalidné vozíky, germicídny mobilný žiarič, masážne kreslá, rehabilitačné rotopedy, prístroj na precvičovanie končatín vhodný po mozgovej mŕtvici, biolampa s farebnou terapiou... Okrem uvedených prianí sme kúpili i dary vytúžené, ako kávovar,  umývačka riadu, či elektrická rúra. Zážitkové priania sa z dôvodu pandémie koronavírusu nepodarilo v roku 2020 zrealizovať a čakajú na svoje uskutočnenie po pominutí pandemického stavu. 

V roku 2018 sme rozdali darčeky v hodnote 5000 Eur, napríklad elektrické masážne kreslo, polohovacie postele, prenosný dýchací prístroj, televízory, výlet pre seniorov na pútnické miesto Hora Butkov pri Ladcoch, polohovacie hniezda, nafukovaciu vaničku na kúpanie, rotoped...

V roku 2017 sa nám podarilo zložiť sa na elektrický vozík v hodnote 1800 Eur pre pána Jozefa z Michalovského domova seniorov.


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?