Menu

Liečba pre Maxa a Alexa

Trvanie výzvy: 9. októbra 2021 - 9. októbra 2022

Cieľ výzvy

Chceli by sme s oboma chlapcami absolvovať terapie u Dr. Veľa vo Varšave. Počas tejto terapie Dr. Veľ každý deň naprával a odblokovával celú chrbticu, čím zabezpečuje lepšie okysličenie mozgu. Zároveň denne by deti podstupili masáže tela od fyzioterapeuta a masáže tváre a stimuláciu tvárových nervov logopedičkou a ďalšie doplnkové terapie. Podľa rodičov detí, ktoré sa už viac krát podstúpili túto terapiu, sú zlepšenia a pokroky každou ďalšou terapiou lepšie a lepšie. A preto veríme, že toto by mohlo aj našim chlapcom pomôct. Samozrejme túto liečbu treba viac krát opakovať.Ak by sme chceli absolvovať v budúciom roku tieto terapie potrebovali by sme minimálne 10 000 EUR, čo pre nás nie je malá čiastka. Okrem tejto terapie musíme cvičiť, nielen doma ale aj v rehabilitačných centrách. Lebo je veľmi dôležité aby po absolvovaní tejto terapie bolo chlapcom ponúknutých čo najviac rehabilitácií a ďalších terapií, aby sa účinok terapie čo najviac prejavil a mal efekt. Chceme Vás veľmi poprosiť o pomoc, aby sme s Maxom a Alexom mohli podstupiť túto liečbu. Ďakujeme z celého srdca za Vašu pomoc.

Príbeh

Liečba pre Maxa a Alexa

Alex a Max sú pätnásťročné dvojčatá s diagnózou DMO.
Čas tak rýchlo beží, že z nedávnych batoliat sú už dnes tínedžeri...

Max a Alex sú jednovaječné dvojičky. Narodili sa predčasne v 27. týždnitehotenstva a svoje prvé mesiace života strávili v inkubátoroch. Kým Maxa počase prepustili domov ako zdravého chlapčeka, Alexovi svietili vprepúšťacej správe čierne na bielom slová: hydrocefalus, poškodený sluch,6 operácií očiek kvôli odlupujúcej sa sietnici a DMO....

...keď Alexa prepúšťali domov, zaželali nám veľa úspechov a spýtali sa ma, žeči ho nechceme dať radšej do ústavu....s tým sme sa nezmierili, začali smesvojpomocne rehabilitovať....brávali sme aj Maxíka a po čase sa zistilo, že ani s ním to nie je zrovnaideálne..

A tak po pol roku som mala doma niejedno dieťa, ale obidve deti s diagnózou detská mozgová obrna. Miesto toho, aby som tak ako iné mamy, učila svoje deti prvé krôčiky a naháňala sa snimi na detskom ihrisku, ja som sa učila základy Vojtovej metódy, robila sikurzy terapii a študovala všetky dostupné informácie o chorobe mojich malýchchlapčekov.                                                                                                                              

 Aj keď si naši chlapci prešli od svojhonarodenia všetkými možnými liečbami a terapiami, ich zdravotný stav je stálenepriaznivý. Už dlhšie je nám odporúčaná liečba kmeňovými bunkami, avšak prenás z finančných dôvodov neuskutočniteľná. Alex má okrem DMO ajhydrocefalus s voperovaným V-P Shuntom, hluchotu a 90%nú slepotu, ťažkú formuskoliózy, pohybuje sa len pomocou invalidného vozíka, pričom musí byť tlačený aepilepsiu. Trénovaním prehĺtania sa naučil prijímať mixovanú stravu a nemusíbyť sondovaný. Jeho psychomotorický vývin je však veľmi spomalený, zastal naúrovni asi 9-mesačného dieťaťa. Ťažká epilepsia spôsobila, ževšetko, čo sa kedy s námahou naučil, zabudol. Max mal viac šťastia v počtediagnóz a  vďaka svojej húževnatosti  a práce sám na sebesa dokázal postaviť na nohy. Jeho telo je však veľmi slabé a spastické a aj keďje jeho mentálny vývin v norme, má problém so sústredením sa a tým, za poslednýrok veľmi vyrástol pribudla mu veľmi veľká skolióza a bolesť kĺbov. Jeho pohyb prebúdzame a udržujeme vďaka pravidelným rehabilitáciám, ktoré  sú pre nás finančne náročné a aj vďaka Vašej pomoci ich môžeme s oboma chlapcamiabsolvovať. 

 Niekto mi raz povedal, že keď sa Vám narodia dvojčatá, je todvojnásobná radosť, k tej dvojnásobnej radosti nám pribudla aj dvojnásobnástarosť, ktorá sa začala bojom o život, pokračovala rehabilitáciami aterapiami. Aj napriek tomu všetkému sme vďační a pyšní na svoje deti, ktorépočas svojho života dosť veľa dokázali.  A veríme, že všetky terapie aliečby im v niečom pomôžu.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?